WK en Onderlinge Ergometerwedstrijden de uitslag

WK en Onderlinge Ergometerwedstrijden de uitslag

Geplaatst op 27-02-2022  -  Categorie: Algemeen

Zaterdag 26 februari hebben we voor de eerste keer onderlinge ergometerwedstrijden georganiseerd. Aanleiding hiervoor was de deelname van Kor aan het WK indoor roeien.

Niks kon Kor meer in de weg staan om bij de top 3 van de wereld te eindigen, goed getraind, Concept 2 Amstelveen had een nieuwe ergometer ter beschikking gesteld. Johannes geregeld voor de techniek, Karin voor de bar, Ernst Kuipers voor het loslaten van de coronaregels…. En toen…. Toen kwam er een buikgriepvirus voorbij, een krappe week voor de wedstrijd. Dat werd even spannend, was Kor op tijd hersteld? Gelukkig wel, misschien had de niet geplande rust hem zelfs wel goed gedaan?

 

Om 14.00 uur gingen we van start met de eerste heat voor de onderlinge met de heren, gevolgd door de dames, jeugd en junioren. Het leek wel of een ieders leven er vanaf hing zo hard werd er getrapt op de ergo’s….maar goed dat alle buitendeuren open konden met het prachtige weer.

 

Nadat de eerste groepen hun prestaties neergezet hadden moest er gewacht worden op de grote finale van Kor. Het werd inmiddels gezellig druk, eerste biertje ging open en lekker buiten in het zonnetje op het terras genuttigd.

Om 16.00 was het zover, begeleid door Ricardo en Bob als haas startte Kor zijn race van 2000 meter. Aangemoedigd door zijn familie en clubgenoten behaalde hij met een tijd van 6.53.6 een mooie 6e plaats op het WK. Daar mogen wij als vereniging best een beetje trots op zijn!

Aangezien Kor een categorie apart is werden er door de wedstrijdleiding besloten om in de categorie heren apart nog een clubkampioen aan te wijzen.  I.v.m. vakantie en coronaperikelen waren de jeugd en junioren niet helemaal compleet en zijn ze voor de uitslagen samen gevoegd (1000 meter van junioren omgerekend naar 500 meter)

 

De volgende roeiers hebben onze eerste clubkampioenschappen gewonnen :

Heren 2000 meter          Bob den Dulk                       7:09

Dames 2000 meter         Iris Brinkhof                       8:04

Jongens 500 meter         Nathan Bevaart                 1:73

Meisjes 500 meter          Milou van Galdeij            1:57

 

Alle winnaars gingen naast de eer naar huis met een prachtige bos tulpen ter beschikking gesteld door Jan en Alma. Voor Kor was er, naast eindelijk een welverdiend glas wijn, een mooi boeket, gesponsord door bloembinderij Van der Hulst.

 

Wij danken alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en supporters voor deze gezellige en sportieve middag. Wellicht volgend jaar weer? Met de dames op het WK in de relay?????

img-1773img-1775img-1786img-1777img-1783img-1790img-1791


 

 

 

ADRESGEGEVENS

Roeivereniging Iris
Ruishornlaan 23, 2162 VW Lisse

e-mail: siri.vr.ofni.[antispam].@gmail.com