Verslag Spaarne Lenterace

Verslag Spaarne Lenterace

Geplaatst op 26-05-2022  -  Categorie: Algemeen

Spaarne Lenterace 22 mei 2022; 4,5 km op Ringvaart en Spaarne

Deelnemers: Thomas Besselink, Skiff; Ton Schlieff en Kor van Hateren, Dubbel 2

Uitslag:

TB in de Jaap Peters, 12 van 13 op 3 min van de winnaar in 20:33

T&K in de Athena, 5 van 7 op 1 min van de winnaar in 17:29

Verslag:

Op een mooie en zomerse voorjaarszondag zijn Thomas, Ton en Kor de Iris kleuren gaan etaleren op het Spaarne. De dames aan de kant van de Ringvaart waren zeer onder de indruk, maar kennelijk enigszins verlegen aangezien ze alleen de kleuren van de bladen durfden te benoemen in hun loven. Mede door de mooie bladen wordt Iris wel steeds bekender in competitief roeiend Nederland.

De roeiers waren echter gekomen om hun prestaties te laten zien. Thomas mocht in de ochtend starten in een zeer sterk bezet veld van 13 skiffeurs. Als debutant in het 18+ veld heeft hij zich kranig geweerd en de enige houten skiff van het gehele veld (de Jaap Peters) met dik 13 km/uur gemiddeld, eervol naar een voorlaatste positie gehaald.

Ton en Kor waren ingedeeld in het middagveld met 7 boten in verschillende leeftijdsklassen. De Athena was zeer bekend met het roeiwater en behoefde nauwelijks sturing om de weg van de Bennebroekerdijk, ter hoogte van de Glip, onder de Cruquiusbrug door over het Spaarne naar haar voormalig thuisvlot te vinden. Boegroeier Ton werkte kundig met de boot samen om daar waar nodig voor bochtenwerk op een boord wat power extra te leveren. Slagroeier Kor kon zich volledig concentreren op een zo lang mogelijke haal, rustig oprijden en te trachten kracht te paren aan finesse. Als eerste boot gestart in het veld met dubbel 2’s lag de concurrentie vol in beeld voor de Iris roeiers.  De eerstvolgende kwamen moeilijk op gang en werden al snel gepasseerd door de daaropvolgende. Deze liepen behoorlijk in maar verprutsten de tweede Spaarnebocht en kwamen te bakboord in de wal verzeild. De verder volgende waren te ver uit beeld om te kunnen zien of ze inliepen. Voor de Schalkwijkerbrug werd een eerder gestarte dubbel vier bijgehaald en konden ze het voordeligste bruggat kiezen en via de binnenbocht inhalen. Vlak voor de finish werd nog een dubbelvier bijgehaald. Ton en Kor zijn zeer tevreden met de behaalde snelheid van dik 15 km/u en zijn benieuwd welke plaats ze met leeftijdscorrectie hebben bereikt in het veld. Op absolute tijd hebben ze met een minuut achterstand op de winnaar een vijfde plaats bereikt in een veld van zeven boten. De uitdaging is om bij een volgende wedstrijd een halve minuut te winnen om de directe concurrent in de leeftijdsklasse te passeren.

 

Fans langs de kant

support-thomas

 

 


 

 

 

ADRESGEGEVENS

Roeivereniging Iris
Ruishornlaan 23, 2162 VW Lisse

e-mail: siri.vr.ofni.[antispam].@gmail.com