Snorkels roeien dik ingepakt de Night of Lights

Snorkels roeien dik ingepakt de Night of Lights

Geplaatst op 21-01-2024  -  Categorie: Algemeen

Zaterdag 20 januari werd het water van Amsterdam verlicht door zowel de betoverende installaties van het Amsterdam Light Festival als door een paar enthousiaste roeiers van Roeigroep “de Snorkels” van RV-IRIS, tijdens de speciale 'Night of Lights' roeitocht.

Deze unieke ervaring voerde het team langs enkele van de meest iconische plekken van de stad. Over de Amstel en door de stadsgrachten, hier en daar moesten we een omweg maken omdat er grachten nog bevroren waren. Onderweg konden we genieten van diverse verlichte kunstwerken, speciaal opgesteld voor het Amsterdam Light Festival. Het festival stond in het teken van kunst, licht, en de verkenning van AI en digitale technologieën. Vanaf het water bood het festival een fascinerend spektakel van licht en kunst, waardoor onze donkere en vooral koude winteravond in Amsterdam werd omgetoverd tot een betoverende lichtervaring.

De combinatie van een gevoelstemperatuur van -4 / -5 en het roeien met redelijk wat wind maakte het wel tot het koudste roeitochtje van het jaar. Bij Nemo kregen we even het blad niet het water in, maar ratelde het over een stuk ijs. Persoonlijk heb ik de kou prima buiten weten te houden door een combinatie van een dik surfpak en een ski-jas: heerlijk warm! Bij de roei-collega’s waren ook de kasten met sportkleding redelijk leeg. Met 4 lagen kleding aan is het, op wat koude tenen na, iedereen prima gelukt om niet bevroren weer terug te komen. Kortom we zijn weer een prachtige roei-ervaring verder!

Vriendelijke roeigroet, Eric van de Heisteeg

amslightfestivalpl24-snorkels 2


 

 

 

ADRESGEGEVENS

Roeivereniging Iris
Ruishornlaan 23, 2162 VW Lisse

e-mail: siri.vr.ofni.[antispam].@gmail.com