RV Iris presteert op de Korte Vliet Wedstrijd 2021

RV Iris presteert op de Korte Vliet Wedstrijd 2021

Geplaatst op 26-11-2021  -  Categorie: Algemeen

In april  2021 is een grote groep jongvolwassenen gestart bij Roeivereniging Iris. Ten tijden van Corona maatregelen mochten zij (<27 jarigen) destijds weer samen sporten en dit was voor Roeivereniging Iris een uitgesproken kans om deze leeftijdsgroep aan te spreken en een nieuwe ploeg op te richten.

Er meldde zich direct een grote groep jonge dames en heren aan en al snel roeiden zij samen hun eerste kilometers op de Ringaart. De trainingen werden uitgebreid, het niveau steeg met als resultaat dat de eerste ploeg zondag 21 november hun eerste wedstrijd is gestart!

De roeiers Martijn, Guus, Ryan, Thomas en stuurvrouw  Marike waren enigszins gespannen aangezien er 100 boten waren ingeschreven. Op het water bij de start namen de zenuwen toe maar eenmaal gestart kregen de heren echter vleugels. Coach Erik op de fiets plus de overige ploeggenoten her en der aan de kant inspireerde dusdanig dat de finish na 4,7 kilometer in een acceptabele tijd werd bereikt.  

Het was voor deze jonge roeiers een geweldige ervaring en smaakt naar meer, de wedstrijdagenda is al bestudeerd!

Nu weer hard trainen, techniek perfectioneren, conditie verhogen en spierballen kweken. De motivatie is hoog, dit geldt ook voor de overige ploeggenoten. De eerste halen in de 8 zijn ook al gemaakt. In een 8 roeien is weer totaal anders en vergt weer de nodige trainingsuren maar is zeker een mooie uitdaging.

Nieuwsgiering in de roeisport? Kom gewoon een keer langs, de roeiers en coaches vertellen je graag wat de roeisport te bieden heeft. Voor je het weet start je ook een half jaar na je eerste roeiles je eerste wedstrijd.

Bij RV Iris kan je leren roeien vanaf 8 jaar. Afhankelijk van je leeftijd en ambitie kan je wedstrijden roeien of deelnemen aan recreatieve tochten. Informatie op te vragen via info.rv.iris@gmail .com of bekijk onze website.


 

 

 

ADRESGEGEVENS

Roeivereniging Iris
Ruishornlaan 23, 2162 VW Lisse

e-mail: siri.vr.ofni.[antispam].@gmail.com