Roeidag bij roeivereniging Ossa te Heerhugowaard

Roeidag bij roeivereniging Ossa te Heerhugowaard

Geplaatst op 12-10-2023  -  Categorie: Algemeen

De wekker ging vroeg af op deze koele ochtend, om 5:30 uur om precies te zijn. Het was de dag waar velen naar hadden uitgekeken: de dag van de jubileumtocht en de prestatietocht bij roeivereniging Ossa van Heerhugowaard.

Hoewel de eerste zonnestralen zich nog lang geen weg baanden door het gordijn, begonnen Monique, Hans, Petra, Rob en Eric aan hun voorbereidingen. Ze hadden allemaal één doel voor ogen: genieten. Het vijftal zou de 44 kilometer lange jubileumtocht roeien, een route die het prachtige rondje Waarland omvatte, vol met bochtjes en andere verrassingen. Voor hen was dit een dag om de schoonheid van de natuur op het water te waarderen, zonder zich zorgen te maken over de tijd.

Terwijl deze groep zich klaarmaakte voor een ontspannen dag op het water, waren Boris, Menno, Pim, Dennis en Hilde met iets heel anders bezig. Hun ogen straalden een vastberadenheid uit die je alleen bij ware competitiebeesten ziet. Voor hen ging het vandaag om de prestatietocht. Ze waren vastbesloten om de snelste tijd neer te zetten en die felbegeerde bokaal in de wacht te slepen.

Toen de races begonnen, waren de verschillen tussen de twee groepen duidelijk zichtbaar. Terwijl Monique en haar team genoten van de rustige wateren en de schoonheid van Waarland, haalden Boris en zijn team met krachtige slagen de ene na de andere boot in. Ze lieten zich door niets of niemand tegenhouden; als er een obstakel in hun weg stond, roeiden ze er gewoon overheen.

De dag vloog voorbij en tegen de tijd dat de zon achter de horizon begon te zakken, hadden beide teams hun doelen bereikt. Monique, Hans, Petra, Rob en Eric kwamen ontspannen en voldaan over de finish, met verhalen over de prachtige natuur en de vriendschappen die op het water waren versterkt.

Boris, Menno, Pim, Dennis en Hilde daarentegen waren uitgeput maar triomfantelijk. Ze hadden alles gegeven en hoewel ze niet de bokalen hadden gewonnen, hadden ze hun persoonlijke besttijden verbroken.

Terwijl de avond viel, vierden we samen onze prestaties. Het was een dag van vriendschap, competitie en het vieren van de liefde voor de roeisport.

Eric van de Heisteeg

 

ozza2

 

ozza5

 

ozza4

 

ozza1c

 

ozza3

 


 

 

 

ADRESGEGEVENS

Roeivereniging Iris
Ruishornlaan 23, 2162 VW Lisse

e-mail: siri.vr.ofni.[antispam].@gmail.com