Pinkladies roeien voor het goede doel

Pinkladies roeien voor het goede doel

Geplaatst op 28-06-2021  -  Categorie: Algemeen

Afgelopen voorjaar lag de 11-steden-tocht om de hoek maar helaas... daarom gaan wij (Ruth, Saskia, Inke, Marlous B, Marlous R en Sarenka)  de Mini Elfstedentocht  van RV Iris roeien op 3 juli. We roeien weliswaar een alternatieve route en afstand, maar dat maakt het niet minder leuk! We trainen ons suf en zitten vaak al met zonsopgang op het water. Heerlijk zo dicht bij de natuur!

Om er extra sjeu voor onszelf aan te geven willen we hiermee een goed doel steunen; een belletjes-gordijn in de Oude Rijn in Katwijk a/z wat een natuurlijke afscheiding vormt tegen plastic.

Het goede doel:
Elke dag komen kilo’s afval in rivieren terecht en stromen de zee in. Samen met jou willen wij de vervuiling tegenhouden!  Hoe? Door een bellenscherm te plaatsen in de Oude Rijn bij Katwijk aan Zee, net voordat het water de Noordzee in stroomt. Aangezien het een burgerinitiatief is hopen we dat ook jij meedoet!

Wat doet het bellenscherm?
Onze rivieren zijn een snelweg voor plastic. Plastic verdwijnt nooit, maar breekt steeds af in kleinere stukjes. Die kleine stukjes stromen nu zo de Noordzee in. Dit moet stoppen. Dat kan door een bellenscherm te plaatsen. Een bellenscherm is een gordijn van luchtbellen. De luchtbellen komen uit een geperforeerde buis die op de bodem van een waterweg ligt. Door de buis wordt lucht gepompt. Deeltjes vanaf 1 mm worden door de luchtbellen meegevoerd naar de oppervlakte. Omdat de buis schuin ligt en het water stroomt, wordt het vuil naar de kant toe geleid, waar het wordt afgevangen. Wil je zien hoe een bellenscherm werkt? In Amsterdam is er al een in gebruik in het Westerdok.
Vind je dit ook zo'n te gek doel en kun je iets missen dan vind je hieronder de link:

Https://gofund.me/0bd98da9

Dit gaat rechtstreekt naar het doel, dus wij zien er niets van wat natuurlijk ook de bedoeling is ;) dus mocht je iets overmaken. Vermeld wel even bij je donatie  achter je naam "RV Iris", zodat wij kunnen zien wat er door onze actie is ingezameld. 

Alvast super bedankt!
De Pinkladies

 

 

 

ADRESGEGEVENS

Roeivereniging Iris
Ruishornlaan 23, 2162 VW Lisse

e-mail: siri.vr.ofni.[antispam].@gmail.com