Iris roeiers hangen een uur lang aan de riemen en vestigen een clubrecord.

Iris roeiers hangen een uur lang aan de riemen en vestigen een clubrecord.

Geplaatst op 26-11-2021  -  Categorie: Algemeen

Roeiers van roeivereniging Iris namen voor de 2e keer deel aan “The Hour” een duurroeiwedstrijd op de ringvaart van de Haarlemmermeer.

Stuurvrouw Karen van Duin uit Noordwijk koerste de mannen Ton Schlief en Bob van der Dulk uit Voorhout, Menno Dijkstra uit Hillegom en Kor van Hateren uit Lisse in het veld van achten en vieren over een niet geheel spiegelglad water van het startpunt bij Cruquis naar het keerpunt bij Hillegom en terug naar de Spaarne.

Vanwege een doorvaartversperring bij een brug bij Vijfhuizen was deze editie van “The Hour” genoodzaakt het parcours te verleggen naar het zuidelijk van de Spaarnemonding gelegen gedeelte van de ringvaart. Bij een frisse wind en een bewolkte lucht met dreigende miezer was de Iris-ploeg gemotiveerd om de vorige keer bereikte afstand in een uur te verbeteren en te proberen als wedstrijd in de wedstrijd de Spaarne ploeg die bij de vorige editie duidelijk sterker was nu te verslaan. Er waren vijf dubbelvieren in de categorie en gestart werd voor deze tegenstanders. Al binnen een kilometer werd de voorliggende ploeg ingelopen en was zichtbaar dat de Spaarne ploeg moeite had om met overwegend tegenwind de afstand tot de Iris roeiers gelijk te houden. Dat motiveerde de Iris roeiers om na het keerpunt voor de wind te proberen uit te lopen. Aangemoedigd door op de ringvaartdijk meefietsende clubgenoten en met een constante 24 slagen per minuut lukte het om rustig en technisch te blijven roeien. Ter hoogte van De Glip werd het ritme helaas verstoord door woeliger water van een passerende en een voorvarende sloep iets te haastig op zoek naar winterstalling. Bij de opvaart van de Spaarne was niet geheel duidelijk hoeveel minuten van het uur nog resteerden. Met de laatste krachten werd er nog iets van een eindsprint uitgeperst tot onder de Schouwbroekerbrug. Het eindresultaat was 14 km en 199 m, een kwart kilometer uitgelopen op de Spaarne ploeg en een mooie 3e plaats.

 


 

 

 

ADRESGEGEVENS

Roeivereniging Iris
Ruishornlaan 23, 2162 VW Lisse

e-mail: siri.vr.ofni.[antispam].@gmail.com