Iris Marathon 2021 inschrijving gestart!!

Iris Marathon 2021 inschrijving gestart!!

Geplaatst op 22-07-2021  -  Categorie: Algemeen

Iris Marathon 2021

 Op 2 oktober 2021 organiseert rv Iris voor de eerste keer een roeimarathon voor eigen leden. Een roeimarathon is een lange afstand roeitocht of -wedstrijd met een minimale lengte van 50 km. De Irismarathon is 53 km lang en voert de roeiers over zeer gevarieerd water en door afwisselende omgeving. De start en finish is bij onze eigen vereniging.

De marathon wordt gevaren in C4+ en C2+ boten. Elke deelnemer zal naast het roeien ook een gedeelte van de route moeten sturen.

In 2022 zal de Iris Marathon ook georganiseerd worden voor externe verenigingen. De datum hiervoor is aangevraagd bij de bond en wordt later dit jaar bekend gemaakt.

 Deelname

Iedereen die het leuk vindt om langere afstanden te roeien kan inschrijven. Voorwaarde is dat je wel al de nodige oefenkilometers hebt opgedaan met roeien en sturen!

Ben je geïnteresseerd dan zal er dus geoefend moeten worden. Probeer daarom, zo gauw er weer in meer mans boten geroeid mag worden een oefengroepje te vormen met gelijkgestemden, waarmee je je roeiafstanden langzamerhand kan gaan vergroten en de stuurmanskunst kan verbeteren. Probeer gevarieerde routes te varen.

Daarnaast is er elke tweede zaterdag in de maand een team / techniek training o.l.v. Kor. Je kan je daar met je groepje voor inschrijven via de website.

Heb je nog geen trainingsgroepje laat het dan even weten. Wij kunnen dan geïnteresseerden aan elkaar koppelen.

 Inschrijven

Pas in augustus vindt de officiële inschrijving plaats. Je kan je dan individueel opgeven, waarna de organisatie de bootindeling maakt. Daarbij wordt geprobeerd de roeikracht zo eerlijk mogelijk over de boten te verdelen.

 Wij hopen natuurlijk dat wij heel veel leden enthousiast kunnen maken voor deze uitdaging. Koffie vooraf en na afloop een drankje maakt het feest natuurlijk compleet.

Zet de datum alvast in de agenda. Mocht je nog vragen hebben, laat het ons dan weten via onderstaand e-mailadres.

 

siri.vr.nohtaraM.[antispam].@gmail.com

 

marathon-leiden


 

 

 

ADRESGEGEVENS

Roeivereniging Iris
Ruishornlaan 23, 2162 VW Lisse

e-mail: siri.vr.ofni.[antispam].@gmail.com