NEDurance team verbreekt record na roeitocht over Atlantische oceaan

NEDurance team verbreekt record na roeitocht over Atlantische oceaan

Geplaatst op 16-01-2023  -  Categorie: Algemeen

Zaterdag 14 januari is het BOKA NEDurance team van ons voormalig jeugdlid Ingeborg Dijkstra gefinisht in het Caribische Antigua. Ingeborg en teamgenoten Ilja, Guus en Marcel wisten de 5000 kilometer tussen La Gomera en Antigua te volbrengen in 32 dagen, 23 uur en 53 minuten!! Een nieuw wereldrecord voor mix-teams in deze Talisker Whisky Atlantic Challenge. Het oude record werd daarmee met liefst 8 dagen verpulverd.

Op 12 december zijn 43 boten vertrokken vanaf La Gomera. In shifts van 2 uur roeien en 2 uur eten/slapen heeft het team hoge golven getrotseerd en zijn ze in recordtempo de Atlantische Oceaan overgestoken. Via een link waren alle boten die meededen te volgen en via een livestream hebben veel Iris-leden de aankomst van het team gezien. Er waren tranen van blijdschap, trots en opluchting.

Op youtube is de aankomst alsnog terug te kijken. Het team van Ingeborg is in het overall klassement als vierde gefinisht, na 3 mannenteams.

Naast de sportieve prestatie heeft het NEDurance team geld ingezameld voor The Ocean Cleanup. Het streefbedrag was € 30.000,- en inmiddels is al meer dan € 32.000 opgehaald. Voor meer informatie: www.nedurance.com

De race is nog te volgen via: https://www.taliskerwhiskyatlanticchallenge.com

Via deze weg feliciteren wij Ingeborg en haar teamgenoten met deze GE-WEL-DIGE PRESTATIE!


 

 

 

ADRESGEGEVENS

Roeivereniging Iris
Ruishornlaan 23, 2162 VW Lisse

e-mail: siri.vr.ofni.[antispam].@gmail.com