Feestelijke aftrap lustrumjaar met doop en nieuwjaarsborrel

Feestelijke aftrap lustrumjaar met doop en nieuwjaarsborrel

Geplaatst op 14-01-2024  -  Categorie: Algemeen

De Nieuwjaarsborrel op vrijdag 12 januari, vier dagen voor de vijftiende verjaardag van RV Iris, was een mooie start van het derde lustrumjaar. Na de openingsspeech waarin voorzitter Kor een ieder opriep om te werken aan een bloeiende en gastvrije roeivereniging volgde een feestelijke doopplechtigheid in de loods. Geheel in stijl werden de nieuwste aanwinsten officieel welkom geheten, met "champagne" uit de Greveling overgoten en behouden vaart gewenst.

De dubbeltwee-zonder is Wolfspoot gedoopt door Mariette Dijkstra, coach van het jeugd wedstrijdteam. De Wolfspoot is een inheemse oeverplant die haar naam dankt aan de vorm van het blad. De naam is uitgekozen door Milou, Jonas en Nathan, die de boot voor de wedstrijden gaan gebruiken. Ze zijn van plan om hun concurrenten flink op te gaan jagen...

De Swift Coastal vier-met heeft de naam "Waterwaaier" gekregen, naar de uit Amerika afkomstige waterplant met waaiervormige bladeren. Deze naam werd door coastal-coach en -promotor Jan van Griethuizen gekozen: een verwijzing naar de "uitwaaierende" boeg van de boot. Uiteraard hopen we dat veel leden in de Coastal lekker vaak gaan uitwaaieren over ons mooie vaargebied.

Na de officiële doop was het gezellig borrelen in de sociëteit en konden de leden als echte VIPS smullen van de (veelal zelfgemaakte) borrelhapjes. Fijn dat zoveel leden aanwezig waren en speciale dank aan de lustrumcommissie voor de organisatie. Het komende jaar zal in het teken staan van nog veel meer lustrum activiteiten, waaronder een midzomer evenement en een roeiweekend in wereldstad Parijs.

En nog een belangrijk punt uit de speech van Kor: kom vooral naar de informatie avond op 18 januari! Dan staat het beleidsplan op de agenda en gaan we met elkaar in gesprek over onze doelen en hoe we die gaan realiseren.

 

Het uitpakken van de Wolfspoot:

nieuwjaarsborrel-24-1square

 

img-20240113-wa0015

Doop van de Waterwaaier met water uit de Greveling:

doop-waterwaaier

 

Waterwaaier:

waterwaaier

 

Wolfspoot:

wolfspoot


 

 

 

ADRESGEGEVENS

Roeivereniging Iris
Ruishornlaan 23, 2162 VW Lisse

e-mail: siri.vr.ofni.[antispam].@gmail.com