Een dag op De Leie: Roeiavontuur met Finse kerkboot

Een dag op De Leie: Roeiavontuur met Finse kerkboot

Geplaatst op 07-10-2023  -  Categorie: Algemeen

Het was een zonnige dag toen we ons verzamelden aan de oevers van Deinze, klaar voor een avontuur over de Leie naar Gent met een prachtige kerkboot. De opwinding was voelbaar, terwijl Menno, Monique, Jonneke, Inke, Saskia, Charlotte en Eric de boot inspecteerden. De groep werd aangevuld met zeven Belgische roeiers en een lokale stuurman, waardoor de boot bemand werd door een internationaal team vol enthousiasme.

De kerkboot, ondanks zijn grote en zware voorkomen, gleed met gemak over het water. De bewegende bankjes en het unieke boord-roeisysteem waarbij het blad niet gedraaid kon worden, gaven de roeiervaring een unieke wending. Het samenspel van alle roeiers was indrukwekkend; (bijna) elke slag was synchroon en de boot kwam verrassend snel op snelheid.

Onze tocht over de Leie was adembenemend. We roeiden langs chique, vrijstaande woningen die aan de oevers schitterden. Af en toe werden we omgeven door prachtige stukken ongerepte natuur, waardoor de stedelijke landschappen werden afgewisseld met groene oases van rust.

De sfeer aan boord was fantastisch. Gelach en vrolijke gesprekken vulden de lucht, en de camaraderie tussen de Nederlandse teamleden was duidelijk zichtbaar. De Belgen gedroegen zich wat rustiger. Tijdens onze pauzes werden we getrakteerd op heerlijke broodjes, waarbij we de gelegenheid hadden om elkaar beter te leren kennen en te genieten van de serene omgeving.

Onze reis eindigde in Gent, waar we werden verwelkomd door de Gentse roeivereniging. We legden onze boot aan en werden naar hun restaurant geleid, waar we de dag afsloten met een gezellig diner. Verhalen werden gedeeld, gelach weergalmde door de ruimte, en de saamhorigheid van de groep was overduidelijk.

Die dag op de Leie was niet zomaar een dag van roeien, het was een dag van avontuur en vriendschap. Een dag om nooit te vergeten.

Eric van de Heisteeg

img-5932

 

img-5945

 

img-5964

 


 

 

 

ADRESGEGEVENS

Roeivereniging Iris
Ruishornlaan 23, 2162 VW Lisse

e-mail: siri.vr.ofni.[antispam].@gmail.com