De tweede clubcompetitie in de geschiedenis van Iris

De tweede clubcompetitie in de geschiedenis van Iris

Geplaatst op 28-10-2022  -  Categorie: Algemeen

Wat heb je nodig voor een clubcompetitie? Essentieel is in ieder geval een contingent leden met enige competitiedrang. Na ruim 10 jaar bouwen aan ledenbestand, roeiniveau, vloot en vooral onderlinge band werd drie jaar geleden de eerste tryout gedaan met een clubcompetitie. Het was gezellig en smaakte naar jaarlijks vervolg, het draaiboek werd bijgeschaafd maar lag vervolgens vanwege corona stof te vergaren tot diep in 2022 .

Rianne en Silvia namen in de nazomer het boek weer op en maakten een wetenschappelijk onderbouwde competitievariant waarin met omrekenningsfactoren in verschillend materiaal eerlijk strijd geleverd kon worden. Vanwege teveel wind moest helaas uitstel plaats vinden tot afgelopen weekend. Gelukkig hadden vrijwel alle ingetekenden de reservedatum 22 oktober eveneens ingepland en was er sprake van weinig wind, zeer zachte najaarstemperatuur en weinig recreatievaart op de Ringvaart.

Deelnemers tekenden in op dubbel en enkel roeien in glad of C met vliegende start. Het deelnemersveld omvatte een zeer mooie doorsnede van het ledenbestand, van onder de 20 tot boven 60 jaar oud, van lichtgewicht tot minder lichtgewicht,  van lang tot minder lang, van enige wedstrijdervaring tot geen enkele wedstrijdervaring, van zeer roeivaardig tot ietwat basaler roeivaardig.

Milou en Wesley gingen met de wisselbekers naar huis en mogen zich een jaarlang clubkampioen noemen. Zij hebben over 2 categorieën, skiff en dubbel de snelste tijd geroeid. Daarnaast hebben we de individuele medaille winnaars Tessa en Milou, Nathan en Bob in dubbel glad en Milou en Wesley in de skiff. Allemaal van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie!


 

 

 

ADRESGEGEVENS

Roeivereniging Iris
Ruishornlaan 23, 2162 VW Lisse

e-mail: siri.vr.ofni.[antispam].@gmail.com