Bericht van het bestuur: het vliegwiel van Iris

Bericht van het bestuur: het vliegwiel van Iris

Geplaatst op 07-05-2023  -  Categorie: Algemeen

Tijdens het kerstdiner hebben we aan de aanwezige leden gevraagd hoe zij onze vereniging zien en in welke richting we willen bewegen. Uit de reacties bleek dat we een volwassen vereniging zijn met veel actieve leden. Daarnaast werd duidelijk dat we een stabiele, breed toegankelijke, inclusieve en veilige roeivereniging willen zijn voor een breed roeispectrum. Als bestuur staan we hier volledig achter en willen we ons hiervoor graag inzetten. Maar hoe gaan we dat doen?

We hebben al veel leden die ofwel vanuit de vele commissies of op ad hoc basis helpen. Soms zien we de inzet op de voorgrond, maar heel vaak (en niet minder belangrijk) zetten leden zich ook op de achtergrond in. Met elkaar houden ze onze vereniging draaiende. Vergelijk het met een vliegwiel. Het kost in het begin wat moeite om het op gang te brengen, maar als het eenmaal draait, houdt het de beweging mooi in stand. Onze vrijwilligers vormen met elkaar het “vliegwiel” van Iris. Samen zorgen zij voor kracht en stabiliteit.

Om te leren hoe we vanuit het bestuur dit "vliegwiel-effect" zo goed mogelijk kunnen begeleiden, hebben we de hulp in geroepen van een specialist van Rabo Club Support. We hebben onlangs een eerste leer-sessie gehad en een afspraak gemaakt voor een tweede sessie over enkele weken. We hopen van de Rabo Club Support specialist te leren hoe we het samenspel tussen leden, vrijwilligers, commissies en bestuur zodanig kunnen ‘smeren’ dat alles soepel loopt én de goede richting opgaat. Ook hopen we dat er meer ruimte komt voor nieuwe initiatieven, bundeling van krachten en meer onderlinge verbinding.

Het is misschien nog wat abstract maar we vonden het belangrijk om dit alvast te delen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bloeiende roeigroet, het bestuur


 

 

 

ADRESGEGEVENS

Roeivereniging Iris
Ruishornlaan 23, 2162 VW Lisse

e-mail: siri.vr.ofni.[antispam].@gmail.com